LUMEN lichtbronnen

 

 

 LUMEN is de familienaam voor een serie van drie LED lichtbronnen die allen voorzien zijn van een krachtige LED (5V/4W, lichtkleur; daglicht 5.000K) voorzien van een matte diffusor waardoor het  licht zeer geschikt wordt voor macro fotografie, stereo microscopie maar ook als universe werklamp. Met name het fotograferen van glanzende voorwerpen zoals schildjes van insecten o.i.d.) gaat bijzonder goed. De voeding is een kleine netadapter met USB, deze kan echter ook vervangen worden door een Powerbank voor mobiel gebruik.

De LUMENmini heeft een klein, opvouwbaar statief, LUMENmedium heeft een zeer stabiele, gietijzeren voet en LUMENbig is 400mm hoog en heeft ook een volledig inklapbaar statief. Laatstgenoemde twee modellen hebben een sterk, alzijdig verstelbaar statief met 1-knops verstelling.

Voor doorvallend licht toepassingen is er ook een LUMEN-dl, een kleine, ronde versie voor doorzichtige voorwerpen. Het is ook mogelijk om deze unit te gebruiken voor het digitaliseren van ingeraamde 35mm dia's met behulp van uw eigen smartphone(!)

 

site-logo-abbeoptics