PowerLED voor microscopen

Een PowerLED van ABBEoptics houdt in; een volledig nieuwe microscoopverlichting inclusief transformator met traploze lichtregeling voor uw (stok) oude microscoop. De unit wordt geheel op maat 3D geprint en uitgerust met en zeer lichtsterke 10Watt LED (Lichtsterkte vergelijkbaar met ca. 85% van een 12V/100Watt halogeenlamp(!). Stuur een opname van uw oude microscoopverlichting naar info@abbeoptics voor een vrijblijvende prijsopgave.

DM-3512H Videomicroscoop

Deze kleine,digitale cameramicroscoop werkt met een vergroting van 4.8x tot ca.55x en is bij uitstek geschikt om anderen te laten meekijken via het aangebouwde HD scherm. De verlichting bestaatuit een dubbele LEDring en is traploos regelbaar. Deze microscoop werkt dus zonder tussenkomst van een PC en bevat een micro SD slot (tot 64Gb)voorfotografie of video.

Mini fotostudio

Mini fotostudio cat.nr. 010

Een goede dichtbij-foto maken met de Smartphone is niet zo gemakkelijk. Beeld uitsnede vasthouden, ongewenste schaduw voorkomen, storende achtergrond vermijden, het valt niet mee om dit allemaal vanuit de "de hand" te regelen. Dit pientere foto studiootje maakt het u een stuk gemakkelijker.

De unit bestaat uit een stevige (Trespa) grondplaat met een metalen statief voor montage van de Smartphone (eenknopsbediening), de 2 LED lampen (5V/4Watt, daglichtkleur) zorgen voor een mooie, diffuse verlichting. De twee achterste armen met papierklemmen voor A-4 formaat zorgen voor een randloze achtergrond in een kleur naar wens. Deze uitrusting is wellicht een goed uitgangspunt voor de beginnende macro fotograaf (bij voorbeeld voor; sieraden/bloemen/insecten/onderdelen etc. etc.)

Een nuttige uitbreiding kan zijn een LUMEN-dl lichtbron voor doorvallend licht waarmee het ook mogelijk is om ingeraamde 35mm dia's te digitaliseren.

LUMEN lichtbronnen

 

 

 

 

 

 

 

 

 LUMEN is de familienaam voor een serie van drie LED lichtbronnen die allen voorzien zijn van een krachtige LED (5V/4W, lichtkleur; daglicht 5.000K) voorzien van een matte diffusor waardoor het  licht zeer geschikt wordt voor macro fotografie, stereo microscopie maar ook als universe werklamp. Met name het fotograferen van glanzende voorwerpen zoals schildjes van insecten o.i.d.) gaat bijzonder goed. De voeding is een kleine netadapter met USB, deze kan echter ook vervangen worden door een Powerbank voor mobiel gebruik.

De LUMENmini heeft een klein, opvouwbaar statief, LUMENmedium heeft een zeer stabiele, gietijzeren voet en LUMENbig is 400mm hoog en heeft ook een volledig inklapbaar statief. Laatstgenoemde twee modellen hebben een sterk, alzijdig verstelbaar statief met 1-knops verstelling.

Voor doorvallend licht toepassingen is er ook een LUMEN-dl, een kleine, ronde versie voor doorzichtige voorwerpen. Het is ook mogelijk om deze unit te gebruiken voor het digitaliseren van ingeraamde 35mm dia's met behulp van uw eigen smartphone(!)

 

MICROSCOOPCAMERA's

Laatste model  digitale kleurencamera voor microscopie of macro fotografie type   MC-500W-G1,  5MP, met 5G-WiF(!)i en USB. Uitgevoerd met C-mount voor montage op camera port met C-mount adapter 0.5x.  Echter voor microscopen zonder camera port uitbreidbaar met adapter (factor 0.5x) voor gebruik in plaats van oculair (diameter 22.3mm, 30 en 30.5mm). Uitgevoerd in stevige metalen behuizing. geschikt voor foto en video. compleet met USB kabel en uitgebreid Softwarepakket voor WIN.

5G WiFi kiest uit 100 kanalen bij een transfer snelheid van 2.600 Mbs en laat toe dat zeker 8 smartphones  (of tablets) het beeld tegelijkertijd zichtbaar maken. 

De software (maar ook de App) voorziet in uitgebreide meetmogelijkheden (inclusief Calibratie per objectief)

 

 

 

Gebruikte microscopen

Lichtmicroscopen, maar ook stereomicroscopen van een bekend merk zijn gewoon goed, maar vaak ook wat te duur voor het beschikbare budget.

De resolutie, maar ook de contrastweergave is vaak beter en de mechanische afwerking is gewoon prima. Een vrij lange levensduur is dan ook te verwachten.

Door mijn lange Sales ervaring kan ik een gebruikte microscoop goed beoordelen op zijn merites. Daarom gaat ABBEoptics zich vanaf heden ook toeleggen op de levering van gebruikte microscopen, maar, alleen van de bekende merken als ZEISS-LEICA-WILD-OLYMPUS en NIKON.

Dus, als u behoefte heeft aan een goede, gebruikte microscoop, stuur dan een  uw aanvraag per email, dan neem ik contact met u op. Na inventarisatie van uw wensen kom ik met een voorstel. Na overeenstemming verzorg ik eerst een (vrijblijvende) demonstratie en een prijsopgave.

WiFi mini microscoop

Ideaal voor scholen, ofgewoon voor hobby; een echte mini WiFi/USB microscoop voor opvallend licht. Met 5MP kleurencamera voor beeldweergave (of video)op iedere smartphone of tablet (of PC). Met vergroting tot ca.55x en met ingebouwde LED verlichting. Talloze toepassingen zijn denkbaar, zoals klassikaal gebruik op scholen (meerdere tablets ontvangen gelijktijdig  het microscoopbeeld via WiFi, ook buiten door ingebouwde accu!), insecten fotografie, sieraden of gewoon voor het begin van een interessante hobby.

Demonstratie op locatie mogelijk.

 

Reinigingsset voor optiek

Microscoop- maar ook camera objectieven moeten heel voorzichtig gereinigd worden. Belangrijk!; reinig de objectieven NOOIT droog, maar gebruik altijd een veilige lens cleaner zoals RoR.
Probeer eerst de vervuiling te localiseren. Als het zichtbaar is in alle vergrotingen dan is w.s. een oculair vervuild. Draai het oculair om zeker te zijn (vuil beweegt mee).
Als de vervuiling in slechts 1 objectief zichtbaar is dan bevindt het zich duidelijk in dit objectief. Soms is wegblazen al voldoende; gebruik hiervoor een goede blaasballon, en liever geen spuitbus. Laat het reinigen van de binnenoptiek van de microscoop liever over aan de technicus.

Lees meer

  • 1
  • 2

site-logo-abbeoptics